фото: pexels.comМного технологии и материали все още трябва да бъдат изпробвани.В

...
фото: pexels.comМного технологии и материали все още трябва да бъдат изпробвани.В
Коментари Харесай

НАСА с опит да се върне на Луната с програмата Артемида

фото: pexels.com

Много технологии и материали към момента би трябвало да бъдат тествани.

В бъдещата мисия ще се тества ново облекло за астронавтите xEMU, което разрешава по-голяма пъргавина.

Марсоходът на НАСА " Пърсивиърънс ", който кацна на Марс в четвъртък, е петата сполучлива сходна задача. Но по кое време ще пристигна редът и на хората да стъпят на Марс , писа Агенция Франс Прес.

Тази цел съществува от десетилетия, само че сходна задача не следва скоро.

" От средата до края на 2030-те години ще стартираме да използваме средствата, употребявани за стъпване на Луната, с цел да изпратим астронавти на Марс " , сподели Стив Юрчик, който извършва длъжността началник на НАСА, предава Българска телеграфна агенция.

Големите софтуерни провокации към този момент са позволени, само че към момента в уравнението има доста незнайни.

Пътуването до Марс лишава към седем месеца и астронавтите евентуално ще прекарват на планетата към тридесет дни , допускат от НАСА.

Температурата на Червената планета е измежду към минус 63 градуса по Целзий, радиацията е висока, а въздухът се състои от 95 % въглероден двуокис.  Гравитацията е едвам 38 на ст от тази на Земята. Но " с помощта на Международната галактическа станция към този момент сме научили доста за микрогравитацията ", споделя Скот Хъбард, някогашен началник на програмата на НАСА за Марс.

Много технологии и материали към момента би трябвало да бъдат тествани.

" Пърсивърънс " носи няколко инструмента, които са част от подготовката за бъдещи пилотирани задачи. МОКСИ (MOXIE), който е с размер на авто батерия, е опит да се създава О2 на място посредством преправянето на въглеродния двуокис по технологията, употребена от растенията. Кислородът може да се употребява както за дишане, по този начин и за гориво.

Програмата " Артемида " (Артемис) за връщане на Луната, върху която НАСА в този момент концентрира напъните си, ще е тест за задача до Марс.

В рамките й ще се тества ново облекло за астронавтите xEMU, което разрешава по-голяма пъргавина и отбрана против ниски температури. Миниатюрна нуклеарна централа ще създава електричество по време и на пясъчните стихии, които блокират достигането на слънчева светлина до Марс в продължение на месеци.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР